Translate

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

蜂と飛行機の切符

Noniin. Kirjoittelun aika taasen.

Eilen meikäläisen kämppään eksyi suhteellisen mittavan kokoinen ampiainen. Ei sinänsä mikään kovin kummoinen juttu taikka ongelma, mutta täällä miulta niin ikään puuttuu heikäläisten ulossiirtovälineistö. Niinpä ensiksi kun sain kaverin ajetua etuovesta ulos, päätti tämä samoin tien kiertää tuuletinaukon kautta takaisin sisälle (Täällä on selvsti jotain siistiä). Myöhemmin sain jepen takaovesta ulos, josta paluuta ei enää ollut. Yleensä en tykkää heikäläisiä nitistää, eikä miulla varsinaisesti siihen sopivia varusteita täällä olekaan. Lisäksi, olen kuullut että täällä on sellanen hauska ampiaislaji, jonka ensimmäinen pistos saa aikaan allergian kehittymisen ja toinen sitten vetää anafylaktiseen shokkiin. Niinpä ei hirveästi innosta tappelus. (Totuusperästä en sitten osaa sanoa)

Japanin sisällä matkaaminen on kallista puuhaa, mikäli lähtee vähän kauemmaksi. Tutkiskelin tuossa taannoin mahdollisuutta käydä Hiroshimassa ja luotijunalla hintaa tulisi noin 300€. Lentämällä pääsee vähän halvemmalla, elikkän noin 200 eurolla. Kuitenkin, koska pystyisin siellä viettämään vain vajaan viikonlopun luentojen vuksi, jää nyten Hiroshima-reissu itseltä väliin. Tutkailin kuitenkin vähän niitä lentolippuasioita, mikä olikin yllättävän helppoa. JAL:in sivuilta löytää aikatauluhaun ja lentoja on oikein näppärä määrä päivittäin. Sopivan lähtöajan pääsee itse valitsemaan ja niiden hintaerot ovat selvästi näkyvillä. Sivuilta jos ostaa, niin maksutapoina ovat luottokortti taikka lähikauppa (saa koodin, jolla automaatilla pääsee maksamaan). Mikäli nämä vaikuttavat vielä hankalilta, voi painua lähimpään matkatoimistoon (Miulla n. 5 min pyörämatkan päässä Ito Yokadossa JTB:n toimisto), mistä saa samat lennot samaan hintaan. Siellä voi maksa käteisellä ja toiselle henkilölle lipun ostaminen on helpompaa. Viikonloppuisin voi olla jonoa, joten arkipäivät on pop. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että pystyy japaniaksi artikuloimaan halunsa, sillä englannin kielen taito ei ole vieläkään itsestäänselvyys.

Huomenna on taas Bekka:n bussireissu. Tällä kertaa mennään Kamogawan Sea Worldiin. Tulossa siis vesielikoita ja 食べ放題 (buffetti). Syöminen tuntuu olevan kaikille se isoin juttu, joten opettajatkin ovat sanoneet reissua 食べ放題旅行:ksi.

IES-ohjelman jepet lähtee Okinawalle, joten pientä eroa ohjelmien tarjonnassa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti