Translate

tiistai 1. huhtikuuta 2014

花見

Shinjukun puistossa (新宿御苑) 23.3.2014. Sävyjä on monia.
Kukkasia siis.


Shinjukun puistossa (新宿御苑) 23.3.2014. Kukat vasta aukeamassa.

Joka vuosi Maalis-huhtikuun vaihteessa on kirsikankukkien puhkeamisaika. Tarkoittaa siis sitä, että n. viikon-kahden aikana alkaa tiettyihin puihin ilmestymään sellaisia pieniä vaaleanpunaisia kukkia, joita sitten ihmiset lähtevät ihailemaan puistoihin sun muihin vastaaviin.

Shinjukun puistossa (新宿御苑) 23.3.2014. Paikallisetkin harrastaa kuvaamista.


Itse olen käynnyt lähinnä tässä reilun viikon aikana puistoissa katselemassa ja kuvailemassa kukkia milloin ja missä sattuu, kun en varsinaisesti tiedä hyviä paikkoja taikka oikeaa aikaa. Kuulemma juurikin tällä hetkellä pitäisi olla parhaat menot.


Shinjukun puistossa (新宿御苑) 23.3.2014. Taustalla jokin vino torni. Kuva ei suinkaan ole vinossa.

Se, mitä paikalliset harrastaa näihin aikoihin on puistopicnic(kaljottelu). Porukka siis vie pressun puistoon, kokoontuu sinne ruokineen ja juomineen ja istuu päivää kirsikankukkien alla. Mukavan oloista hommaa. Itse en ole saanut kavereita motivoitua lähtemään mihinkään kun ihmiset ovat joko a) laiskoja tai b) kiireisiä (Tai c) luulevat olevansa kiireisiä, mutta ovatkin vain laiskoja). Niinpä oma Hanameilu on jäänyt lähinnä itsekseen puistoissa pyörimiseksi ja kuvien räpsyttelyksi.


Koulun pihallakin on kirsikoita. 31.3.2014.
Koulun pihalta. 31.3.2014.



































Kuvissa näkyvät puut ovat siis jalostettuja kirsikkapuita. Luonnonmukaisissa puissa kukat ja lehdet esiintyvät samanaikaisesti, mutta koska penlkkä pinkki on nätimpää, on puut jalostettu niin, että kukat puhkeavat ennen kuin puihin tulee lehtiä. Tämän opin, kun Shinjukussa tuli perinteinen puu vastaan ja seurassa ollut suomalainen kertoi juttua.

Chiban puistosta (千葉公園) 1.4.2014. Alkoi hämärtämään heti kun paikalle pääsin.

Chiban puistosta (千葉公園) 1.4.2014. Heikentyvän valon vuoksi ei saanut enää kunnon kuvaa. Kuitenkin, vaaleanpunainen/valkoinen metsä.



















Koska nämä kuitenkin on suhteellisen (törkeän) nättejä kuvatuksia nämä puut, niin en tiedä, että minkä takia niitä ei kuitenkaan ole ihan joka paikassa. Varsinaiset kirskikkalehdot tms. ovat harvinaisia ja enemmänkin on yksittäisiä puita siellä täällä. Saattaa olla ylläpitokysymys tms.

Harmillista tosin se, että kameralla on todella vaikea saada kuvaa siitä, mitä paikat näyttävät, kun kuva rajaa hyvin paljon pois. Täytyy siis käyttää mielikuvitusta ja ajatella täysin vaaleanpunaista puustoa ja ympäristöä.

Chiban puistosta (千葉公園) 1.4.2014. Bisnesmiehet picnicillä.
Sellaista tällä kertaa. Ensi viikolla alkaa luennot. Eilen oli tasokokeita ja tänään vielä kirjoituskoe. Humpsistadallaa, viimeviikolla sain akillesjänteen tulehtumaan, joten toiminta on jäänyt jokseenkin vähäiseksi (puistosurffailu ei ole varsinaisesti auttanut asiaa). Kohta kuitenkin taas alkanee höötit.

Sellaisen huomion voisin kuitenkin laittaa, että jatkuvasti on jonkinlainen sesonki meneillään. Ensin Halloween, sitten Joulu, uusivuosi, ystävänpäivä, white day (käänteinen ystävänpäivä), nyt Hanami ja seuraavaksi pääsiäinen. Jonkinlainen kausimainostus/-myynti on kokoajan meneillään. Jännää sinänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti